Kartal Belediyesi Komşu İletişim Merkezi nedir ve nasıl çalışır?
Kartal Belediyesi hizmetlerine yenilerini ekliyor. Komşu İletişim Merkez ile istek, öneri ve şikâyetlerinizi rahatlıkla ulaştırabileceksiniz. Peki Komşu İletişim Merkezi nedir ve nasıl çalışır?
Kartal Belediyesi; Kartallıların istek, öneri ve şikâyetlerini aracısız olarak kayıt altına almak, gelen talepleri çözüm odaklı bir yaklaşımla değerlendirerek, 48 saat içerisinde sonuçlandırmak amacıyla Komşu İletişim Merkezi Halkla İlişkiler Projesini hayata geçirdi.
Komşu İletişim Merkezi’ne belediye ana hizmet binasının giriş katında yer alan Başvuru Masası, 7/24 görev yapan Çağrı Merkezi, mahallele giderek talep ve şikâyeti yerinde kayıt altına alan Gezici Ekipler, Sosyal Medya, E-Posta, Web, Dilekçe, Kaymakamlık Açık Kapı, CİMER ve Whatsapp Şikâyet Hattı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Komşu İletişim Merkezi’nde talep alındığı anda talebin takibi için bir Talep Takip Numarası oluşturulur. Talebi açan komşunun bıraktığı iletişim numarasına 1 dakika içinde bir bilgi mesajı gönderilir. Bu mesajda taleple ilgili bir Başvuru Takip Numarası da yer alır. Başvuru numarası ile açmış olduğunuz talebin işlem sürecini https://kimer.kartal.bel.tr web adresimizden sorgulayabilirsiniz.
Komşu İletişim Merkezi'ne, iletişim kanalları üzerinden ulaşan ve kayıt altına alınan talepler Koordinasyon Merkezi’ne iletilir. Talepler, Koordinasyon Merkezi personelleri tarafından ilgili müdürlüklere yönlendirir. Yönlendirilen talepler müdürlüklerde görev yapan Komşu İletişim Merkezi müdürlük temsilcileri tarafından değerlendirilir.
Gelen taleplerin çözüm süreci takip sorumluluğu müdürlük temsilcisindedir. Müdürlük temsilcileri talebi 48 saat içerisinde çözümleyebilir. Şayet çözüm süreci iki iş gününü aşan bir durum söz konusu ise planlamaya alabilir veya yasal yetkisizlik nedeniyle hukuken çözemiyorsa da Koordinasyon Merkezi’ne talebe dair yapılan işlem hakkında bilgi verir. Koordinasyon Merkezi talebin kurum içerisindeki takipçisidir ve en geç 48 saat içerisinde vatandaşa geri bildirim yapar.
Komşu İletişim Merkezi’nin vatandaşlar ile iletişim süreci “Size nasıl yardımcı olabilirim?” sorusuyla başlar ve süreç sonunda vatandaş memnuniyeti ölçümlenerek, “Başka bir arzunuz var mı?” sorusu ile sonlandırılır.