Muhsin Yazıcıoğlu Nikah Sarayı nerede nikah için gerekli evraklar neler?
Yaz ayının gelmesi ile birlikte düğün ve nikah sezonu da başlıyor. Sultanbeyli Belediyesi yenilenen nikah salonu için açıklama yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu Nikah Sarayı yeni evlenecek çiftleri bekliyor. Peki Muhsin Yazıcıoğlu Nikah Sarayı nerede, nasıl gidilir? Nikah için gerekli evraklar neler?
Sultanbeyli Belediyesi bünyesinde hizmet veren Muhsin Yazıcıoğlu Nikah Sarayı yenilendi. Sultanbeyli Belediyesi iki ayrı nikah sarayıyla çiftlere hizmet veriyor. Hizmet veren iki salonda da kısa süre önce tadilat başlamıştı. Tadilatın bitmesinin ardından nikah sarayı yeni yüzüyle çiftleri karşılamaya başladı. Ortala hergün 15 nikahın kıyıldığı Muhsin Yazıcıoğlu Nikah Sarayı nerede, nasıl gidilir? Nikah akdi için gerekli evrak listesi neler? Tüm detaylar haberimizde...
MUHSİN YAZICIOĞLU NİKAH SARAYI NEREDE?
Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Battalgazi Mahallesi, Kubbe
Caddesi No:8
Tel: 0216 564 13 00 (1809-1831-1839)
Nikah akdi için gerekli evrak listesi
• Nüfus Cüzdanlarının aslı ve arkalı önlü fotokopisi.
• Çiftlerden birisinin ikametgah adresinin Sultanbeyli olması halinde diğer kurumlardan (Nüfus Müdürlüğü veya Muhtarlıklardan) ikametgah belgesi istenmeyecektir.
• Aile Hekimliğinden Sağlık Raporu (Evlilik için resmi veya özel sağlık kuruluşlarında yaptırılan test sonuçları aile hekimleriniz tarafından Sağlık Raporuna dönüştürülmelidir)
• 5’er adet fotoğraf.
• Müracaatta tüm istenilen evraklar temin edildikten sonra çiftler birlikte gelerek müracaat formunu imzalayıp, nikâh tarihi alacaktır.
Evlenecek çiftlerin hafta içi 08:30 ile 16:00 saatleri arasında Evlendirme Memurluğuna evrakları ile birlikte gelmeleri zorunludur.
Yabancı evliliklerde yapılması gerekenler
• Vatandaşı Oldukları Ülkenin İstanbul’da Bulunan
Konsolosluklarından Evlenme ehliyet Belgesi alınacak, alınan bu
belge İstanbul Valiliği veya Kaymakamlıklarca onaylattırılacak.
• İstanbul’da Konsolosluğu Bulunmayan Ülke Vatandaşları Ankara’da Bulunan Büyükelçiliklerinden Alacakları Ve T.C. Dışişleri Bakanlığı’na Tasdik Ettirecekleri “Evlenme Ehliyet Belgeleri” İle Müracaat Edebilirler.
• Almanya, Avusturya, Belçika, İspanya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, İsviçre, Slovenya, Hırvatistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Sırbistan, Karadağ, Polonya, Moldova vatandaşları Çok Dilli Doğum Belgesi ve Çok Dilli Bekarlık Belgesi İle Müracaat Edecekler.
• Belge, Yabancı Ülkenin Yerel Makamlarınca Düzenlenmiş İse Düzenleyen Ülkenin Türkiye’deki Temsilciliğince Tasdik Edilmesinden Sonra, Dışişleri Bakanlığımızca Belgenin Tasdik Edilmesini Takiben Noter Tasdikli Türkçe Tercümesi İle Birlikte İşleme Alınır.
• Yabancı Ülkenin Yerel Makamlarınca Düzenlenen Ve Düzenlendiği Ülkedeki Konsolosluğumuz Tarafından Aslı Tasdik Edilen Belgeler, Konsolosluğumuz Veya Noter Onaylı Yeminli Tercümanlar Tarafından Yapılmış Çevirileriyle Birlikte Doğrudan İşleme Alınır.
• Apostille (Tasdik Şerhi) Olan Belgeler İle Başvuru: La Haye Devletler Özel Hukuk Konferansınca Hazırlanan Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesine Taraf Devlet Yetkili Makamlarınca Tasdik Şerhi (Apostille) İle Düzenlenen Belgeyle Başvuruda Bulunanlar, Belgenin Aslı Ve Noter Tasdikli Türkçe Tercümesi İle Birlikte Başvuruda Bulunacaklardır.
• Belgeler, Yabancı Dilde Düzenlenmiş İse Noter Tasdikli Türkçe Tercümesi İle Birlikte İşleme Alınır.
• Müracaat Ve Nikah Akdinin Gerçekleşeceği Sürede Vizesi Veya Oturma İzni Olmayan Yabancıların Müracaatları Kabul Edilmez.
• Fahri Konsolosluklarca Düzenlenen Belgelere Dayanılarak İşlem Tesis Edilmez.