Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı
Kamu Özel İş Birliği (PPP) modeli kapsamında inşaatı devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasına sadece 1 yıl kaldı. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği projenin yüzde 60'ı bitti.
2 bin 682 yatak kapasitesiyle günde 32 bin 700 hastaya hizmet vermeye hazırlanan Başakşehir Şehir Hastanesi'nde çalışmalar jet hızıyla devam ediyor. 10 bin kişinin çalıştığı bir tesis haline gelmesi hedeflenen hastanede gelinen son nokta ne? Hastane hizmete açıldığında ulaşım nasıl olacak? İşte tüm detaylar...
Rönesans Sağlık Yatırım ve Japon Sojitz ortaklığı ile Kamu Özel İş Birliği (PPP) modeli kapsamında inşaatı devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılışına bir yıl kala bilgilendirme toplantısı yapıldı. İstanbul PPP Sağlık Yatırım A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda hastane inşaatında gelinen nokta ve tamamlandığındaki hedefler anlatıldı
GÜNDE 32 BİN 700 HASTAYA HİZMET VERECEK
2 bin 682 yatak kapasitesiyle günde 32 bin 700 hastaya hizmet vermeye hazırlanan hastane, 1 milyon metrekarenin üzerinde alana sahip. Hastanenin en önemli özellikleri arasında ise, deprem riski altında bulunan İstanbul’un ihtiyaçlarına göre inşa edilmiş olması geliyor. Yapılar, deprem yüklerini aktarmada en etkili teknoloji kabul edilen sismik izolatör teknolojisi ile donatılıyor.
İSTANBUL'DA 39 BİN 800 YATAK VAR
Prof. Dr. Memişoğlu, "İstanbul'da 39 bin 800 yatağımız var. Bunların yüzde 80'i tek ve çift kişilik nitelikli yataklarımız. Son 3 senede İstanbul'da yaklaşık 3 bin 600 tane yatak ilavesi oldu. 8 tane büyük hastaneyi hizmete sunduk. Şehir hastanesi bunun bir üst konsepti inşallah çok iyi hizmetler verilecek, 100 bin kişi bu hastaneye gidip gelecek" ifadelerini kullandı.
TAMAMLANMA ORANI YÜZDE 60'I GEÇTİ
Projeyle ilgili detaylı bilgi veren Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu da, İstanbul’u sağlıkta 'merkez' konumuna getirecek ve sağlık turizmi alanında da bölgenin gözdesi haline geleceğini söyledi. Yanıkömeroğlu, "Hastane inşaatının tamamlanma oranı yüzde 60'ı geçti. 2020 yılı haziran sonu itibariyle bitirmiş olacağız. İnşaata başladığımızdan beri 2 yılı geride bıraktık. Geldiğimiz noktadan hem biz hem de Japon ortaklarımız da çok mutluyuz" dedi.
İstanbul'un ilk şehir hastanesi olacağını vurgulayan Yanıkömeroğlu, "Sağlık Bakanlığı iki yakada da planlamıştı. İkinci şehir hastanesi Anadolu Yakası'nda yapılacak. Başakşehir gelişen bir bölge ve bu projeyle sağlık merkezi olacak. Ayrıca havalimanına yakın olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı'nın hedeflediği İstanbul'u sağlık merkezi yapma adına önemli bir imkan" diye konuştu.
10 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM
4 bin 300 medikal, 4 bin 50 hizmet ve 810 yönetim personelini bünyesinde barındırmaya hazırlanan Başakşehir Şehir Hastanesi'nin, yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı bir tesis haline gelmesi hedefleniyor. 2 bin 354 yatak kapasiteli Ana Hastane, 200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile 128 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi’nden oluşacak Başakşehir Şehir Hastanesi, bölgedeki diğer illerin sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılamada lokomotif rol oynaması bekleniyor.
HASTANEYE ULAŞIM
Türkiye’deki Kamu Özel İş birliği modeliyle yapılan en büyük üçüncü sağlık yatırım projesi olan Başakşehir Şehir Hastanesi'ne, Yavuz Sultan Selim ve TEM bağlantı yollarına ilaveten metro istasyonu planlamasıyla vatandaşların en hızlı ve rahat şekilde ulaşması sağlanacak.